Δελτίο τύπου

21/09/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τομέας Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.ΞΑΝΘΗΣ- 2η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας

Ο Τομέας Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης σε συντονισμό με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας συμμετέχουν στην 2η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΑΜΘ, με στόχο την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στην κοινότητα σε θέματα ψυχικής υγείας και κοινωνικής μέριμνας.

Η όλη αυτή προσπάθεια, σε συνδυασμό με το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας 2023 για την Ψυχική Υγεία, υπογραμμίζει ότι η ψυχική υγεία είναι ένα καθολικό δικαίωμα όλων.

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε με επιτυχία, Ημερίδα στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με θέμα την Κατάθλιψη και το Άγχος, την Διατροφή και την Ψυχική Υγεία ,τα Καρδιαγγειακά νοσήματα και την Πρόληψη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ερμηνεία του Αίαντα Μανθόπουλου σε δύο μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ ” Η Ψυχούλα και το σκιάχτρο”, σε δημιουργική επιμέλεια και σκηνοθεσία του Αναστάσιου Βασιλείου, εκπέμποντας το μήνυμα ότι ο «οι δράσεις πολιτισμού και η τέχνη συμβάλλουν στο ευ ζειν».

Η ψυχική υγεία είναι η βάση για την ευημερία και την ποιότητα ζωής μας και για αυτό χρειάζεται να ενισχύεται και να υποστηρίζεται. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η ψυχική υγεία είναι ένα κοινωνικό και δημόσιο αγαθό και περιλαμβάνεται στη δημόσια υγεία. 

                                                                                                H Διοικητής του Γ.Ν. Ξάνθης

                                                                                                 Ροφαέλα Ελένη