05-12-2023 Δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης και το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Παθολογικής Ανατομικής και σε συνεργασία με το Γ.Ν. Ξάνθης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου,  όπου φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο από την Παθολογοανατόμο Δρ. Μαυροπούλου Σοφία, Διευθύντρια του Τμήματος Παθολογικής Ανατομικής.

            Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής, τον ρόλο της στη διάγνωση των νοσημάτων, τη συμβολή της στην θεραπεία των νόσων, αλλά και τη συμμετοχή της στην στοχευμένη θεραπευτική προσέγγιση.

             Στη συνέχεια τονίστηκε και αναλύθηκε το θέμα του ιού HPV, κυρίως ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση. Η παρουσίαση και ενημέρωση αφορούσε τον εμβολιασμό, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια στον HPV σε αγόρια και κορίτσια, αλλά και σημασία της δοκιμασίας Παπανικολάου (Pap τεστ) .

             Μοιράστηκε επίσης φυλλάδιο σχετικό με τον HPV και τον προληπτικό εμβολιασμό.

            Η κα Σ. Μαυροπούλου και οι συνεργάτες της στο Τμήμα έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές να δουν πώς διενεργούνται οι εξετάσεις και να μικροσκοπήσουν δείγματα βιοπτικού υλικού.

            Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο του ιατρικού μουσείου του Nοσοκομείου από τον αιματολόγο κο Γεώργιο Ξανθοπουλίδη, πρόεδρο του ΠΑΚΕΘΡΑ, συλλόγου που παραχώρησε τα εκθέματα.

                                                                                                           H Διοικητής

                                                                                                        Ροφαέλα Ελένη